Tym razem, kuchnię amerykańską przedstawimy oczami mieszkańców kolorowego, pełnego różnorodności i otwartości Nowego Orleanu, dla których jedzenie to niesłychanie istotna część kultury i rezultat historycznych zawirowań. Jak i w innych dziedzinach życia, tak i w kuchni widzi się tu bowiem etniczny miks, naturalnie powstałe "fusion" wyszukanej, eleganckiej kuchni kreolskiej oraz prostych, domowych, rustykalnych potraw cajun.
Podobne wydarzenia
czwartek, godz. 17:00 - 21:00
środa - piątek
Opis kuchni nowoorleańskiej to jedno, wcielenie jej w życie, to drugie. Drugie, lecz niezapomniane. Zapraszamy do wspólnego kreowania potraw prosto z Luizjany. Piękne produkty, świetna zabawa, niezapomniane przeżycia- jednym słowem WELCOME IN NEW ORLEAN!
Co przygotujemy?
Crawfish Bisque -nowo orleańska zupa z raków
Sweet potato Pancakes - naleśniki ze słodkich ziemniaków
New Orlean Creol Gumbo - klasyczna potrawka z kurczaka, krewetek i pikantnej kiełbasy
Jambalaya - Pilaw ryżowy z warzywami, kurczakiem, chorizo i owocami morza
Shrimp & Okra Etouffee - krewetki z okrą w kreolskich przyprawach z ryżem
Cajun Catfish & sweet potato chips - panierowany sum z frytkami ze słodkich ziemniaków
Raspberry Rice Calas - słodkie kulki ryżowe z nadzieniem malinowym
Banana Foster-numer 1 z nowoorleańskich klasyków na słodko banany flambirowane w rumie i karmelu podane z domowej roboty lodami waniliowymi