Warsztaty są skierowanie dla dzieci w wieku 7-11 lat, zajęcia odbywają się bez udziału rodziców. Tym razem zabieramy dzieci do Japonii, razem przygotujemy i skomponujemy sushi maki.
Prowadzący: Kamil Sadkowski
Czas trwania: 2 h
Przygotujemy
Sushi Maki
-> podczas warsztatów pracujemy w niewielkich grupach, są jednak potrawy, które nie wymagają tak wiele czasu i przygotujemy je indywidualnie.
-> przeprowadzamy konkurs wiedzy kulinarnej z nagrodami.
Czas trwania: 2 h
Przygotujemy
Sushi Maki
- z łososiem MOWI świeżym i wędzonym
- z tuńczykiem
- z ogórkiem i sezamem
- z marynowaną tykwą (Kampyo)
- z awokado
- z krewetkami gotowanymi (Ebi)
-> podczas warsztatów pracujemy w niewielkich grupach, są jednak potrawy, które nie wymagają tak wiele czasu i przygotujemy je indywidualnie.
-> przeprowadzamy konkurs wiedzy kulinarnej z nagrodami.