• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Gdynia trzeci raz kusi smakiem

Michał Sielski
8 września 2011 (artykuł sprzed 12 lat) 
Najlepsze dania cieszą nie tylko podniebienie, ale również oczy. Najlepsze dania cieszą nie tylko podniebienie, ale również oczy.

Wcale niemałe dania po 5 zł, gotowanie na żywo w wykonaniu mistrzów kuchni i wyłonienie kulinarnej wizytówki miasta - to tylko niektóre atrakcje III Weekendu Kulinarnego w Gdyni. Uwaga łasuchy! Startujemy w piątek już o godz. 12.



Jak często jesz w restauracjach?

Przez cały weekend w 25 gdyńskich restauracjach pomiędzy godz. 12 a 20 będą "szczęśliwe godziny" (szczegółowa rozpiska poniżej), podczas których wybrane dania będzie można kupić po 5 zł.

- To oferta dla osób, które chcą spróbować wielu rodzajów kuchni. Dla najbardziej aktywnych mamy nagrody. W każdej restauracji będzie bowiem można otrzymać naklejkę, a tego, kto zbierze ich najwięcej, czeka miła niespodzianka - mówi Katarzyna Gruszka z Agencji Rozwoju Gdyni, która organizuje III Weekend Kulinarny w Gdyni.

Oprócz mini-dań, restauratorzy zapowiadają też inne promocje. Niektórzy dodają gratis lampkę wina do kolacji, inni obniżają ceny. W sobotę i niedzielę od godz. 12 w centrum Gemini będzie można zobaczyć mistrzów kuchni w akcji. Mistrz świata cukierników Tomasz Deker (w sobotę), a także spece od kuchni kaszubskiej, francuskiej, japońskiej czy greckiej będą na żywo pokazywać jak stworzyć dania, które oczarują podniebienie.

Jeśli ktoś uzna, że może dorównać mistrzom, tuż obok będzie mógł zaopatrzyć się w oryginalne produkty. W Gemini będzie też bowiem trwał Mini Jarmark Smaków ze specjałami z całego świata. Nie zabraknie oczywiście i zabaw dla dzieci. Imprezę w Gemini w niedzielę o godz. 17 zakończy rozstrzygnięcie konkursów na Gdyński Przysmak oraz Rajdu po Gdyńskich Restauracjach.

Miejsca

Wydarzenia

Opinie (83) ponad 10 zablokowanych

  • będę napewno.

    • 4 4

  • Nie, dzięki.. (1)

    Bydło i studenci rzucą się na potygodniowe spady kuchenne..

    • 4 7

    • Odczep się od studentów stary bananie, nie wszyscy chleją tylko piwska i żywią się w biedronce

      • 6 1

  • Do tych "klientów" czatujących na ten jeden dzień , słuchajcie mili: (2)

    Otwórzcie sami restaurację i PO-dawajcie za 5 zł, sam przyjdę i się najem raz do roku. Nie startuję w tego typu akcjach PO-nieważ jest to szkodliwe dla obu stron. Klient mysli,że skoro za 5 zł cośzjadł dobrze to znaczy ,że za tyle PO-winien jeść zawsze a restaurator dopłaca do tego. Chyba, że podaje PO-rcję jak dla chomika lub talerz kartofli z sosem lub gorący kubek knorra. Jest to idiotyczne przedsięwzięcie przy obecnym kryzysie i cenach. Tak więc "mózgi" tej akcji , sami otwierajcie knajpy i karmcie za 5 zł, PO-wodzenia. aha i dalej głosujcie na PO, na pewno VAT, paliwo, PO-datki spadną. Będzie się żyło Wam jeszcze słodziej i za rok zróbcie akcję za 4 zł.

    • 8 17

    • zegnaj bankrucie!!!!!

      tu chodzi o promocje a nie zarobek. wydrukowanie ulotek jest wiele drozsze niz weekendowa promocja do 20!!!!! a ulotek nikt nie czyta

      • 6 1

    • pardon, ale...

      ...waginnij się w głowę, może to coś pomoże.

      • 3 2

  • czuję jak tłuszcz we mnie spływa, tłusta oliwa

    w żyłach mam zatory i jestem już chory

    • 7 0

  • A GDZIE SLYNNE ZE SWOJEGO "SKARPETKOWEGO" ZAPACH ZAPIEKANECZKI Z BUDY !

    To sa smakolyki ! pozniej piwko i kurczaczek po 17 zlotych bo klienta trzeba ''wyplukac'' i znowu piwko i pozniej paw za rogiem jak malowany ! hey

    • 6 1

  • A gdzie konkretne adresy restauracji? Czy tak trudno napisać? (2)

    Same nazwy nic nikomu nie mówią.

    • 16 7

    • Wystarczy... (1)

      ..."wygooglać" nazwę restauracji i adres sam się znajdzie:). Powodzenia!

      • 4 3

      • Ba!

        Można nawet ją "wytrójmiastować pe el".

        • 6 1

  • Nagroda

    A nagrodą w tym konkursie na największą liczbe odwiedzonych restałracji jest: płukanie okrężnicy- co by śmiałek na zatrucie pokarmowe nie zszedł od świeżości podanych produktów.

    • 5 5

  • fuj (1)

    tylko nie marchew

    • 2 15

    • A, byłbym zapomniał!

      Prawdziwy polski mężczyzna nie jada warzyw! Ew. kapustę czasem w drodze wyjątku, razem z resztą smażonego chłamu.

      • 3 7

  • Znowu restauratorzy zbankrutują, tyle muszą dopłacać do interesu. (1)

    • 19 19

    • Doprawdy, .....

      ....takie z nich instytucje charytatywne, do wszystkiego dopłacają, biedacy. Z poczucia misji, niewątpliwie. TurboDymoMan zawstydził matkę Teresę....

      • 10 4

  • MmMmm... pysznosci :)))

    • 15 4

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Pobożni i cnotliwi. Dawni gdańszczanie w zwierciadle sztuki (1 opinia)

(1 opinia)
20 zł
spotkanie, wystawa, warsztaty

Kultura ludowa Pomorza Gdańskiego

wystawa

Wystawa "Kajko, Kokosz i inni"

wystawa

Sprawdź się

Sprawdź się

Antoni Suchanek, polski malarz marynista, ma swój pomnik w Trójmieście. Gdzie dokładnie się znajduje?

 

Najczęściej czytane