• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat

Warsztaty kulinarne | Mięsożerni - jagnięcina

Omówimy i pokażemy, jak się z jagnięciną,  jak wykorzystywać różne ich elementy, a przede wszystkim co zrobić, by nie zabić ich aromatu i rozkochać w nich każde podniebienie. Na warsztatach pokażemy jak wybierać najlepszą jagnięcinę oraz jak się z nimi obchodzić.

Prowadzący: Adam Woźniak
Czas trwania: 4h

Przygotujemy

  • tagine jagnięcy z taboauleth i marokańska sałatka z marchewkigicz jagnięca w stylu hiszpańskim z chorizo i wędzona papryka

  • kotlety jagnięce z kostką, z owczym jogurtem miętowa salsą verde

  • burger jagnięcy z harissą i jogurtem miętowym

  • tatar jagnięcy z kimchi , żółtkiem marynowanym w soi i marynowanym daikonem


-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.

Opinie

Sprawdź się

Jaki gdański kościół został przerobiony na wielofunkcyjne centrum kulturalne?