1 grudnia 2022 roku w Ratuszu Głównego Miasta w ramach projektu Czwartki w Muzeum Gdańska odbędzie się spotkanie z Aleksandrą Kucharską i Katarzyną Fiszer, autorkami książki "Smaki Gdańska". Podczas otwartej prelekcji przybliżone zostaną arkana kuchni świątecznej i najciekawsze przepisy kulinarne związane z celebracją Świąt Bożego Narodzenia.
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 11:15 - 13:15
ulgowy 1-12 zł
piątek - niedziela, godz. 10:00 - 17:00
Limit miejsc na spotkaniu wynosi 100 osób. Nie jest ono objęte wymogiem rezerwacji miejsc.
Cena publikacji: 100,00 zł / płatność gotówką
Dodatkowe informacje / biogramy
Tytuł: "Smaki Gdańska odtworzone na podstawie XIX-wiecznej "Gdańskiej książki kucharskiej" w nowej odsłonie opisały i zilustrowały Aleksandra Kucharska i Katarzyna Fiszer ku uciesze kolejnych pokoleń smakoszy"
Wydawnictwo: BernaSmaki Gdańska rdinum / Pelplin
Ilość stron: 256
Autorki:
Katarzyna Fiszer - fotograf i stylistka, założycielka firmy Food&Light. Specjalizuje się w fotografii produktowej i kulinarnej, uczy fotografii reklamowej.
Aleksandra Kucharska - muzealniczka pracująca w Muzeum Morskim, rekonstruktorka historyczna w grupie Garnizon Gdańsk, kucharka-amatorka, pasjonatka dawnej kuchni.