Podobne wydarzenia
wtorek, godz. 10.00
Gdańsk Nowy Port,
Strajku Dokerów 5
Wstęp wolny
sobota, godz. 18:00
Gdańsk,
Scena Muzyczna Gdańsk
Wstęp wolny
Browar Miejski Sopot zaprasza już na II edycję kolacji komentowanej, która odbędzie się 18 marca 2016 roku (piątek) o godz. 18:00.
Tematem przewodnim będzie dziczyzna kuchni polskiej, w połączeniu z degustacją piw edycji limitowanej.
Podczas kolacji Piwowarzy Browaru Miejskiego Sopot przeprowadzą prelekcję wraz z komentarzem dotyczącym prezentowanych piw "od rysu historycznego poprzez produkcję i rozlew".
Menu podczas kolacji:
Carpaccio z marynowanej gęsiej piersi z sosem pomarańczowo - tymiankowym, podane na liściach rucoli.
Piwem podanym do tego dania będzie Russian Imperial Stout.
Ossobuco z jelenia z glazurowanymi warzywami podane z kopytkami i grzybkami marynowanymi.
Piwem podanym do tego dania będzie Grand Quadrupel
Lody zapiekane w bezie
Piwem podanym do deseru będzie Wiśniowe Pszeniczne.
Cena od osoby: 99 PLN
informacja w Browarze Miejskim Sopot
lub tel. 58 342-02-42, kierownik@browarmiejskisopot.pl
Tematem przewodnim będzie dziczyzna kuchni polskiej, w połączeniu z degustacją piw edycji limitowanej.
Podczas kolacji Piwowarzy Browaru Miejskiego Sopot przeprowadzą prelekcję wraz z komentarzem dotyczącym prezentowanych piw "od rysu historycznego poprzez produkcję i rozlew".
Menu podczas kolacji:
Carpaccio z marynowanej gęsiej piersi z sosem pomarańczowo - tymiankowym, podane na liściach rucoli.
Piwem podanym do tego dania będzie Russian Imperial Stout.
Ossobuco z jelenia z glazurowanymi warzywami podane z kopytkami i grzybkami marynowanymi.
Piwem podanym do tego dania będzie Grand Quadrupel
Lody zapiekane w bezie
Piwem podanym do deseru będzie Wiśniowe Pszeniczne.
Cena od osoby: 99 PLN
informacja w Browarze Miejskim Sopot
lub tel. 58 342-02-42, kierownik@browarmiejskisopot.pl