Co z tymi drożdżami? Dlaczego ciasto nie rośnie? Czemu muszę uzbroić się w cierpliwość i czy na pewno jest to tak proste jak mówią? O wszystkim opowie Paulina, która chałkę zaplata od dziecka, a jej wypieki możecie upolować we Flow w Gdyni.
Paulina opowie jak pracują drożdże i pokaże jak przygotować w domu słodkości, o które już zawsze będą Was prosić najbliżsi.
Na warsztat weźmiemy 3 rodzaje wypieków.
Zaczniemy od klasyki, czyli chałki, która idealnie sprawdzi się też na słodkie lub wytrawne kanapki.
Następnie przejdziemy do kardamonek w wersji, nad którą Paulina pracowała przez ostatnie miesiące. Skończymy drożdżówką z sezonowymi owocami z dodatkiem cytrusowej nuty.
Ponadto, warsztaty będą uzupełnione nielimitowanym spritzem dla każdego gościa
Dla osób niepijących przewidziana kawa/herbata.
Każdy uczestnik wróci do domu z kilkoma wypiekami, gotowymi do podzielenia się (lub zjedzenia samemu).