Zapraszamy na wyjątkowy wieczór z paellą i winem. Podczas warsztatów będziemy pracowali w dwuosobowych grupach, więc każdy z uczestników będzie miał okazję poznać od podstaw flagowe danie kuchni hiszpańskiej. Maciej opowie też o odmianach paelli i przedstawi różne gatunki ryżu, używane do jej przygotowywania.
Na zakończenie usiądziemy do wspólnego stołu, na którym będzie królowała oczywiście... paella, a Maciej zaserwuje do posiłku cztery różne wina- Katalońska Cava, kwiatowy Moscatel, odświeżające Verdejo oraz wyjątkowe Albarino.
Podczas kolacji Maciej przedstawi każdą z etykiet, wspominając również też o tym, jak odpowiednio i trafnie dobierać wino do potraw i jak znaleźć w sklepie butelkę, której zawartość na pewno nam zasmakuje.
Zapraszamy do zapisów drogą e-mail gdansk@fine-wine.pl lub telefonicznie +48 882 848 325