• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Warsztat z tłoczenia olejów + dobre tłuszcze okiem dietetyka

W temacie spotkania - Dobre tłuszcze. Od nasionka do oleju. Warsztat z tłoczeniem olejów i degustacją. Rozmowy o poszukiwaniu dobrych proporcji kwasów tłuszczowych, witamin i minerałów oraz o ich biodostępności. O znaczeniu dobrych tłuszczy w diecie. O mocy olejów tłoczonych na zimno. O tym, na co zwracać uwagę przy wyborze oleju w sklepie. O oleju z lnu, konopii, rzepaku, czarnuszki, pestek moreli, migdałów i wielu innych nasion. O związkach w olejach - ważnych dla zdrowia.

cze 9

niedziela, godz. godz., 12:00

Gdańsk,
bilety 30 zł
Kup bilet

6 maja - 26 listopada 2024, godz. 10:00 - 18:30

Wstęp wolny
Przygotujemy razem olej ze złotego polskiego lnu, pestek dyni i sezamu. Uczestnicy wyjdą z mini zestawem olejów oraz mąką po tłoczeniu, na spróbowanie. Materiały oraz surowce zapewniamy w cenie warsztatu.

Warsztaty poprowadzi:
Monika Adameczek - psychodietetyczka, psycholog, promotor zdrowia, trener metody EFT,
terapeutka SPA. Na co dzień prowadzi pracownię psychodietetyki Śmiech w kuchni, konsultacje w przestrzeni pomiędzy emocjami a jedzeniem oraz warsztaty z roślinami, tłoczeniem olejów i gotowaniem. Przekonana, że wiele można zmienić stosując metodę małych kroków i prostych rozwiązań, szczególnie w aspekcie uwalniania emocji, redukcji stresu i napięć. Stąd od niedawna praktykuje masaże ajurwedyjskie. W wolnych chwilach fotografuje owoce i warzywa. Autorka audycji "Śmiech w kuchni - o jedzeniu i emocjach" w Gdynia Radio. Wszystkie warsztaty odbywają się stacjonarnie w Ziemiosferze. Możesz zapisać się na jeden lub przyjść na wszystkie w cyklu wkorzystniejszej cenie.

Opinie

Sprawdź się

Cykl "Gdańsk według..." doczekał się 5 zeszytów. Komu, jak dotąd, nie poświęcono książki w tym cyklu?