• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat

Warsztaty kulinarne (włoska Sycylia)

Sycylia jest wyspą kontrastów, luksusu i biedy, skrzyżowaniem kultur. Wszystko doprowadzone jest tu do przesady: światło słońca nie do zniesienia bez ciemnych okularów, błękit nieba i zieleń plantacji, zapachy. Życie jest tak intensywne, że brakuje czasu na zrozumienie go, zapamiętanie i ocenę z dystansu.

Prowadzący: Claudia Filippi-Chodorowska
Czas trwania: 3,5-4 h

Przygotujemy
> carpaccio di tonno (carpaccio z tuńczyka z rukolą)
> melanzanzane ripiene (faszerowane bakłażany mięsem)
> spaghetti con pesto trapanese  (spaghetti z pomidorowym pesto, bazylią, migdałami i pecorino)
> falsomagro (pieczeń cielęca faszerowana jajkami, mortadelą i mozzarellą)
> caponata di melanzane (caponata z bakłażanów)

-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.
lip 6

sobota, godz. 15:00 - 19:00

bilety 229 zł

Opinie

Sprawdź się

Dwa spektakle Teatru Wybrzeże zarejestrowała Telewizja Polska w ostatnich kilku latach i wyemitowała w TVP Kultura. Jakie?