HASHI SUSHI SOPOT zaprasza wszystkich miłośników sushi na warsztaty kulinarne. Poznaj przekazywane z pokolenia na pokolenie tajniki mistrzów kuchni japońskiej! Naucz się celebrować kulinarne rytuały Kraju Kwitnącej Wiśni.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 11:00 - 20:00
Gdańsk,
Oliwski Ratusz Kultury
Wstęp wolny
27 kwietnia - 5 maja 2024, godz. 09:00 - 18:00
Gdynia,
Experyment
bilety 25 zł
ulgowy 20 zł
ulgowy 20 zł
Dajemy gwarancję nie tylko na profesjonalne szkolenie, ale także na świetną zabawę. Nikt tu nie uważa, że pożyteczne nie może być przyjemne.
Etap I
Historia sushi
Przygotowanie stanowiska pracy - mata, nóż, tezu, krojenie warzyw
Przygotowanie ryb do futomaków i nigiri (ciecie Hira Giri)
Przygotowanie nigiri i futomaków z łososiem, hosomaków z ogórkiem
Przygotowanie californii/uramaków z paluszkiem krabowym
Omówienie rodzajów ryb i owoców morza wykorzystywanych do sushi
Omówienie etykiety przy stole i degustacja przyrządzonego sushi
Termin warsztatów:
22.08 (sobota) godz. 11:00 - 14:00
Cena za osobę: 229zł (płatne w dniu szkolenia)
Zapisy pod adresem: sopot@hashisushi.pl
Liczba miejsc ograniczona. (6-8 osób)
Etap I
Historia sushi
Przygotowanie stanowiska pracy - mata, nóż, tezu, krojenie warzyw
Przygotowanie ryb do futomaków i nigiri (ciecie Hira Giri)
Przygotowanie nigiri i futomaków z łososiem, hosomaków z ogórkiem
Przygotowanie californii/uramaków z paluszkiem krabowym
Omówienie rodzajów ryb i owoców morza wykorzystywanych do sushi
Omówienie etykiety przy stole i degustacja przyrządzonego sushi
Termin warsztatów:
22.08 (sobota) godz. 11:00 - 14:00
Cena za osobę: 229zł (płatne w dniu szkolenia)
Zapisy pod adresem: sopot@hashisushi.pl
Liczba miejsc ograniczona. (6-8 osób)