• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Naga prawda kuchni vol.1

Przygotujemy razem proste dania, które zmienią przeświadczenie o tym,że gotowanie jest zajęciem dla wybranych.
Opowiem jak poznać świeże produkty, jak uruchomić zmysły które pozwolą na komponowanie na bazie kilkunastu produktów prostych i szałowych dań. Pokaże triki które pozwolą Wam na swobodne poruszanie się w kuchni, każdy tak naprawdę może szybko i w prosty sposób przygotować posiłek dla bliskich.

maj 5-6

niedziela - poniedziałek, godz. 14:00 - 17:00

Kadyny,
bilety 149 zł
cze 9

niedziela, godz. godz., 12:00

Gdańsk,
bilety 30 zł
Kup bilet
Wszystkie potrawy które razem przygotujemy będą przepustką do zmiany nawyków żywieniowych. Poprzez dotyk sprawdzimy stan wysmażenia, zapach pozwoli nam ocenić miejsce pochodzenia składników, a smak zniewoli do tego stopnia, że zapragniecie być mistrzami w Waszych domowych kuchniach.

Sztuka gotowania jest tak naprawdę wolnością umysłu. Przygotujemy razem wszystkie dania dbając o detale przygotowania, tak aby osoby które są w stanie przypalić gotującą się wodę ruszyły do kuchni z luzem i swobodą.
Zapraszam do wspólnego stołu.

Co przygotujemy?
- Szparagi, zielone i białe. Dwa proste sposoby na ucztę dla zmysłów. Mianowicie białe podane z sosem Bearnaise, zielone zapiekane z szynką parmeńską i podane z pikantnym sosem pomidorowym.
- Ser halloumi smażony w towarzystwie sałaty, Danie proste i bardzo wiosenne.
- Pasta czyli makaron w kilku odsłonach, tutaj każdy zrealizuję swoje indywidualne pragnienia.
- Pierś kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i serem pecorino w towarzystwie świeżej mięty podane zapiekanymi ziemniakami i grecka sałatą
- Panna cotta z sosem malinowym o aromacie Amaretto

Kto prowadzi?
Kamil Sadkowski
Codziennie gotuję ambitny posiłek dla bliskich. Jego konikiem jest kuchnia japońska, którą ubóstwia i wznosi na piedestały. Nie bez przyczyny - jest piękna w swej prostocie. Szlify z kuchni japońskiej zdobywał w Tsubame czyli pierwszej japońskiej restauracji w Polsce. Szkoli kucharzy jak i amatorów. Jego największą radością są jego uczniowie, niektórzy z nich z sukcesem kreują rzeczywistość kulinarną m.in. w londyńskim Nobu. Kulinarny obieżyświat. Poszukiwacz intensywnych smaków.

Warsztaty składają się z części teoretycznej i praktycznej. Gotujemy w parach. Pod okiem instruktora każda para przyrządza wszystkie dania z menu warsztatów.
Co trzeba ze sobą zabrać? Dobre samopoczucie. My zadbamy o miłą atmosferę.

Liczba miejsc ograniczona
Dodatkowe informacje: akademia@fumenti.pl lub 502 355 588

Opinie

Sprawdź się

Który znany polski pisarz zamieszkał niedawno w Brzeźnie?