• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Bar vs Kuchnia - warsztaty

Bar i Kuchnia ...twórczy alians, czy święta wojna? Jak wykorzystać techniki kulinarne w sztuce barmańskiej? Podczas warsztatów "Bar vs Kuchnia" przedstawimy kulinarne podejście do sztuki koktajlu. Przygotujemy napoje z wykorzystaniem pieczonych owoców, aromatyzowanego masła, puree, pudru i puchu owocowego. Poznamy praktyczne zastosowanie procesów infuzji, żelifikacji, fat washingu i owędzania w miksologii.

maj 5-6

niedziela - poniedziałek, godz. 14:00 - 17:00

Kadyny,
bilety 149 zł
cze 9

niedziela, godz. godz., 12:00

Gdańsk,
bilety 30 zł
Kup bilet
Co w menu?
Mai Tai z ananasem pieczonym w brązowym cukrze.
Honolulu Honey na aromatycznym maśle miodowym i puree z mango.
Danziger Jelly - kopytko z Goldwassera z pudrem ze skórki pomarańczy i puchem cytrynowym.
Becon & Egg Coupette na bourbonie infuzowanym wędzonym boczkiem.
Old Fashioned owędzany dymem cynamonowo-waniliowym.

"Bar vs Kuchnia" to połączenie praktycznych warsztatów z prezentacją multimedialną . Wszystkie koktajle zostaną przygotowane przez uczestników - każdy będzie miał okazję złapać za shaker, muddler i łyżkę barmańską!
Wspólnie przygotujemy także składniki i półprodukty niezbędne do poszczególnych etapów naszej koktajlowej podróży, a każdy z etapów zakończymy degustacją.

Kto prowadzi warsztaty?
Rafał Ciesielski
Pasjonat sztuki barmańskiej i miksologii wszelakiej, barman i bar manager, który zawodowe szlify zdobywał przez ponad 10 lat na londyńskiej scenie gastronomicznej Tworzył w kilku fantastycznych miejscach, mianowicie: Circus Restaurant & Bar, SO.UK, Cinnamon Club,Gaucho, Café Anglais i Lutyens Restaurant.

Co trzeba ze sobą zabrać? Dobre samopoczucie.
Czego nie zabierać: Auta!

Cena: 250 zł/os.
Liczba miejsc ograniczona
Dodatkowe informacje: akademia@fumenti.pl lub 502 355 588

Opinie

Sprawdź się

„Bądź wierny. Idź”. To inskrypcja na jednym z rzeźbiarskich „kamieni” w Parku Północnym. Komu jest on poświęcony?