Wiosną, gdy na półkach sklepowych zaczynają się pojawiać pełne witamin nowalijki, często poruszany jest temat diety. Jakie produkty są wartościowe dla organizmu i skąd czerpać poszczególne składniki pokarmowe? Jak odnaleźć właściwe informacje dotyczące sposobu odżywiania wśród zalewających nas zewsząd "dobrych" porad? Centrum Nauki Experyment zaprasza na marcowe warsztaty rodzinne "Przez żołądek do mózgu".
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 12.00
niedziela, godz. 10:00, 11:30
- czym różni się białko od węglowodanów i co może być ich pełnowartościowym źródłem?
- dlaczego błonnik jest tak ważny w naszej diecie?
- jak odróżnia się tłuszcze nienasycone od nasyconych?
- skąd bierze się ser?
Warsztaty odbędą się 23 o godz. 12:15 oraz 24 marca o godz. 15:00
Minimalny wiek uczestników warsztatów to 8 lat.