Śniadanie jest uważane za najważniejszy posiłek dnia. Po nocnej przerwie, która dla organizmu oznacza czas wypoczynku i regeneracji, ale jest także czasem głodzenia, śniadanie dostarcza nowej porcji energii i składników odżywczych. Mamy dla Was propozycję na małą zmianę śniadaniowego menu. Wyjątkowe dodatki i nietuzinkowe połączenia smakowe będą początkiem małej zmiany, lub wprowadzą zupełnie coś nowego do domowego menu. Przygotujemy razem śniadania mistrzów.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 15:00 - 17:30
wtorek, godz. 18:00
napar z tamaryndowca z imbirem, kaffirem i cukrem palmowym
krakersy bezglutenowe z nasionami i pastami (z białej fasoli, wegańska z tofu i ciecierzycy, tuńczyk z sambalem imbirowym)
owsianka z kremem kokosowym, masłem orzechowym, bananami i borówkami
domowe bułki maślane z wędzonym łososiem MOWI, sosem z kiszonej cytryny i jogurtu
jajecznica z chorizo na grzankach z chałki i sosem z awokado i ogórka
faszerowane pieczarki Portobello surową kiełbasą włoską, orzeszkami pini i sosem truflowym
sałata z pieczonymi burakami, fetą i gruszką
krokiety z wieprzowiną i wołowiną z sosem z pieczonego czosnku
placki z dyni z sosem z rokitnika i jabłek
placki z ricottą, wiórkami kokosowymi i sosem owoców leśnych
smażone banany z panko i sosem z czekolady i chili
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).