Wydarzenie w ramach
Żywy ogień, kotły i posmak palonego drewna - tak wyglądać będzie live cooking 23 listopada w Teatrze Szekspirowskim w ramach Tygodnia Ukraińskiego.
Podobne wydarzenia
sobota - niedziela, godz. 9:30 - 17:30
Gdańsk,
ZOO
bilety 30 zł
ulgowy 25 zł
ulgowy 25 zł
20 października 2023 - 31 maja 2024, godz. 15:00
Gdańsk,
Teatr Szekspirowski
W czwartkowe popołudnie czterech wirtuozów kulinarnych: Michał Turek, Leszek Murawski, Piotr Domański i Marcin Tomek zabierze Was w smakowitą podróż pełną zapachów, smaków, wrażeń i żywego ognia. Będą opowieści o Krymskich smakach, dowiecie się, co jedzą górale w Karpatach i biznesmeni we Lwowie. Ale nie będziemy tylko opowiadać - przede wszystkim posmakujecie dań, z których słynie Ukraina.
Nad ogniskiem, w kotle, jakich używali przed wiekami koczownicy na stepach Ukrainy, ugotujemy barszcz - niezwykła zupę o posmaku palonego drewna. A Wy samodzielnie będziecie mogli zrobić pierogi, z których słynie ten kraj. Wszystko to popijecie kwasem, czyli musującym napojem na bazie razowego chleba.
Do zobaczenia!
Pokaz przygotowała FUNDACJA Plaster.
Nad ogniskiem, w kotle, jakich używali przed wiekami koczownicy na stepach Ukrainy, ugotujemy barszcz - niezwykła zupę o posmaku palonego drewna. A Wy samodzielnie będziecie mogli zrobić pierogi, z których słynie ten kraj. Wszystko to popijecie kwasem, czyli musującym napojem na bazie razowego chleba.
Do zobaczenia!
Pokaz przygotowała FUNDACJA Plaster.