Restauracja Corrèze zaprasza na kolację Sylwestrową z widokiem na gdańską starówkę. Szef Kuchni wraz z naszym Sommelierem przygotował na ten wieczór specjalne menu.
Proponujemy dwa warianty menu:
Obiad Sylwestrowy
16:00 - 19:30
105zł / os.
Zupa
Consomme z gęsi
makaron linguine / warzywa / rwane mięso z gęsi
Intermezzo
Mus z maliny / espuma z maślanki / miód gryczany / puder z pomarańczy
Danie Główne
Smażony kulbin
puree z topinamburu / brokuł / prażone orzechy / żel z wiśni / sos holenderski
lub
Comber barani
kapusta włoska / boczek / koperek / espuma grzybowa / demi glace / piklowana wiśnia /puder ziołowy
Deser
Czekoladowe brownie Sos z palonej czekolady / żel z owoców leśnych / marynowane owoce z lawendą
przy grupach od 6 os. doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.
Kolacja Sylwestrowa
20:30-1:30
320 zł / os. bez pairingu win lub 400 zł / os. z pairingiem win
Welcome Drink
Amuse Bouche
Ostryga
jabłko / sos hoisin / ogórek kompresowany w oliwie koperkowej / sos holenderski
Przystawka
Tatar z sarny
majonez anchois / majonez grzybowy / piklowana kozia broda / popiół z palonego siana / piklowana cebula
Wino: 2017 Mazovia Arte Couvèe (Aurora/Seyval Blanc/Johanitter) Dwórzno, Mazowieckie, Poland, 100 ml
Zupa
Consomme z gęsi
makaron linguine / warzywa / rwane mięso z gęsi
Intermezzo
mus z maliny / espuma z maślanki / miód gryczany / puder z pomarańczy
Danie Główne I
Smażony kulbin
puree z topinamburu / brokuł / prażone orzechy / żel z wiśni / sos holenderski
Wino: 2013 "La Pauliere" (Chardonnay) A.O.C Chablis, France , 100ml.
Danie Główne II
Comber barani
kapusta włoska / boczek / koperek / espuma grzybowa / demi glace / piklowana wiśnia / puder ziołowy
Wino: 2017 Pardon & Fils "Les Mouilles" (Gamay) A.C. Julienas, France , 100ml.
Deser
Czekoladowe brownie
sos z palonej czekolady / żel z owoców leśnych / marynowane owoce z lawendą
Wino: 2014 Oberhofer (Gewurztraminer Spatlese), Pfalz, Germany,, 100 ml
O północy kieliszek Prosecco
Po północy
Ragoute wołowo-wieprzowe
do rachunku zostanie doliczone 10% serwisu
Obiad Sylwestrowy
16:00 - 19:30
105zł / os.
Zupa
Consomme z gęsi
makaron linguine / warzywa / rwane mięso z gęsi
Intermezzo
Mus z maliny / espuma z maślanki / miód gryczany / puder z pomarańczy
Danie Główne
Smażony kulbin
puree z topinamburu / brokuł / prażone orzechy / żel z wiśni / sos holenderski
lub
Comber barani
kapusta włoska / boczek / koperek / espuma grzybowa / demi glace / piklowana wiśnia /puder ziołowy
Deser
Czekoladowe brownie Sos z palonej czekolady / żel z owoców leśnych / marynowane owoce z lawendą
przy grupach od 6 os. doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.
Kolacja Sylwestrowa
20:30-1:30
320 zł / os. bez pairingu win lub 400 zł / os. z pairingiem win
Welcome Drink
Amuse Bouche
Ostryga
jabłko / sos hoisin / ogórek kompresowany w oliwie koperkowej / sos holenderski
Przystawka
Tatar z sarny
majonez anchois / majonez grzybowy / piklowana kozia broda / popiół z palonego siana / piklowana cebula
Wino: 2017 Mazovia Arte Couvèe (Aurora/Seyval Blanc/Johanitter) Dwórzno, Mazowieckie, Poland, 100 ml
Zupa
Consomme z gęsi
makaron linguine / warzywa / rwane mięso z gęsi
Intermezzo
mus z maliny / espuma z maślanki / miód gryczany / puder z pomarańczy
Danie Główne I
Smażony kulbin
puree z topinamburu / brokuł / prażone orzechy / żel z wiśni / sos holenderski
Wino: 2013 "La Pauliere" (Chardonnay) A.O.C Chablis, France , 100ml.
Danie Główne II
Comber barani
kapusta włoska / boczek / koperek / espuma grzybowa / demi glace / piklowana wiśnia / puder ziołowy
Wino: 2017 Pardon & Fils "Les Mouilles" (Gamay) A.C. Julienas, France , 100ml.
Deser
Czekoladowe brownie
sos z palonej czekolady / żel z owoców leśnych / marynowane owoce z lawendą
Wino: 2014 Oberhofer (Gewurztraminer Spatlese), Pfalz, Germany,, 100 ml
O północy kieliszek Prosecco
Po północy
Ragoute wołowo-wieprzowe
do rachunku zostanie doliczone 10% serwisu