Zapraszamy na warsztaty z tłoczeniem oleju na zimno.
Podobne wydarzenia
poniedziałek, godz. 17:30
Sopot,
Biblioteka Sopocka Filia 2
Wstęp wolny
niedziela, godz. godz., 12:00
Gdańsk,
Opera Bałtycka
W tle rozmowy o:
- dobrych tłuszczach i olejach w kuchni
- poszukiwaniu dobrych proporcji kwasów tłuszczowych, witamin i minerałów
- znaczeniu dobrych tłuszczy w diecie
- mocy olejów tłoczonych na zimno i wartości związków aktywnych dla zdrowia
- tym, czy tłoczenie na zimno a informacja "z pierwszego tłoczenia" mają coś wspólnego
- tym, na co zwracać uwagę przy wyborze oleju w sklepie
- mące z wytłoczek - do pieczenia chlebów, bułek i ciasteczek
- domowym tłoczeniu i pieczeniu w nurcie "zero waste"
- o oleju z lnu, konopii, czarnuszki, pestek moreli, migdałów ...
Podczas warsztatu tłoczymy trzy rodzaje oleju z nasion, pestek lub orzechów. Testujemy, próbujemy i smakujemy. Uczestnicy otrzymują makuch czyli wytłoki/mąkę i mały słoiczek wytłoczonego, świeżego oleju.
o Śmiechu w kuchni
Pracownia psychodietetyki Śmiech w kuchni powstała kilka lat temu, aby połączyć temat zdrowia i jedzenia ze światem wewnętrznych przeżyć. Jedzenie to wyraz troski o siebie, o swoje dobre samopoczucie i zdrowie. To także sprawa wyboru, świadomości i poszukiwań. Jest tyle dobrych rozwiązań. Delektujmy się tym, co nam służy!
Prowadząca Monika Adameczek,
psychodietetyczka, promotorka zdrowia. Na co dzień prowadzi pracownię psychodietetyki Śmiech w kuchni oraz warsztaty z roślinami, tłoczeniem olejów, pieczeniem i gotowaniem. Przekonana, że wiele można zmienić stosując metodę małych kroków i prostych rozwiązań. W wolnych chwilach fotografuje owoce i warzywa.Autorka audycji Śmiech w kuchni w Gdynia Radio.
- dobrych tłuszczach i olejach w kuchni
- poszukiwaniu dobrych proporcji kwasów tłuszczowych, witamin i minerałów
- znaczeniu dobrych tłuszczy w diecie
- mocy olejów tłoczonych na zimno i wartości związków aktywnych dla zdrowia
- tym, czy tłoczenie na zimno a informacja "z pierwszego tłoczenia" mają coś wspólnego
- tym, na co zwracać uwagę przy wyborze oleju w sklepie
- mące z wytłoczek - do pieczenia chlebów, bułek i ciasteczek
- domowym tłoczeniu i pieczeniu w nurcie "zero waste"
- o oleju z lnu, konopii, czarnuszki, pestek moreli, migdałów ...
Podczas warsztatu tłoczymy trzy rodzaje oleju z nasion, pestek lub orzechów. Testujemy, próbujemy i smakujemy. Uczestnicy otrzymują makuch czyli wytłoki/mąkę i mały słoiczek wytłoczonego, świeżego oleju.
o Śmiechu w kuchni
Pracownia psychodietetyki Śmiech w kuchni powstała kilka lat temu, aby połączyć temat zdrowia i jedzenia ze światem wewnętrznych przeżyć. Jedzenie to wyraz troski o siebie, o swoje dobre samopoczucie i zdrowie. To także sprawa wyboru, świadomości i poszukiwań. Jest tyle dobrych rozwiązań. Delektujmy się tym, co nam służy!
Prowadząca Monika Adameczek,
psychodietetyczka, promotorka zdrowia. Na co dzień prowadzi pracownię psychodietetyki Śmiech w kuchni oraz warsztaty z roślinami, tłoczeniem olejów, pieczeniem i gotowaniem. Przekonana, że wiele można zmienić stosując metodę małych kroków i prostych rozwiązań. W wolnych chwilach fotografuje owoce i warzywa.Autorka audycji Śmiech w kuchni w Gdynia Radio.