stat

Kulinarne dzieje Polski

Zapraszamy na cykl wykładów pod wspólnym tytułem "Kulinarne dzieje Polski". Wykłady poprowadzi Marcin Leszczyński - z wykształcenia historyk, aktualnie pracownik Uniwersytetu Gdańskiego. Posiada kilkuletnie doświadczenie w branży hotelarsko-gastronomicznej, zajmuje się szkoleniami w zakresie sztuki kelnerskiej oraz technik sprzedaży w restauracji. Prowadzi wykłady i szkolenia dotyczące historii polskiej gastronomii.

Część I (12 października 2021, godz. 18:00) obejmować będzie okres od średniowiecza do XIX wieku.

Częśc II (19 października 2021, godz. 18:00) przedstawiony zostanie zarys lokali gastronomicznych okresu dwudziestolecia międzywojennego oraz ich funkcja jako miejsce towarzyskich spotkań środowiska artystycznego.

Część III (29 października 2021, godz. 18:00) to gastronomia okresu PRL-u oraz kuchnia współczesna.

Informacja o biletach

Liczba miejsc jest ograniczona.
Na każdy wykład obowiązują zapisy:
telefonicznie: 58 553 10 22
mailowo: filianaukowa@wbpg.org.pl
paź 21

czwartek, godz. 18:00

Gdańsk,
Wstęp wolny

Opinie

Walczymy z przemocą słowną

Kasujemy opinie obraźliwe i nie na temat

Twoja opinia

Dodaj opinię

Odpowiedz

Dodając opinię akceptujesz regulamin dodawania opinii.
Administratorem Twoich danych osobowych jest Trojmiasto.pl Sp. z o.o.. Szczegóły przetwarzania danych znajdują się w polityce prywatności.

Sprawdź się

W którym roku zbudowano Łaźnię Miejską w Nowym Porcie? Jaką funkcję będzie pełniła współcześnie?

 

Najczęściej czytane