• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Kulinarne dzieje Polski

Zapraszamy na cykl wykładów pod wspólnym tytułem "Kulinarne dzieje Polski". Wykłady poprowadzi Marcin Leszczyński - z wykształcenia historyk, aktualnie pracownik Uniwersytetu Gdańskiego. Posiada kilkuletnie doświadczenie w branży hotelarsko-gastronomicznej, zajmuje się szkoleniami w zakresie sztuki kelnerskiej oraz technik sprzedaży w restauracji. Prowadzi wykłady i szkolenia dotyczące historii polskiej gastronomii.

mar 26

wtorek, godz. 17:55

Gdynia Port, Polska 1, Muzeum Emigracji
bilety 35 - 50 zł
Część I (12 października 2021, godz. 18:00) obejmować będzie okres od średniowiecza do XIX wieku.

Częśc II (19 października 2021, godz. 18:00) przedstawiony zostanie zarys lokali gastronomicznych okresu dwudziestolecia międzywojennego oraz ich funkcja jako miejsce towarzyskich spotkań środowiska artystycznego.

Część III (29 października 2021, godz. 18:00) to gastronomia okresu PRL-u oraz kuchnia współczesna.

Informacja o biletach

Liczba miejsc jest ograniczona.
Na każdy wykład obowiązują zapisy:
telefonicznie: 58 553 10 22
mailowo: filianaukowa@wbpg.org.pl

Opinie

Sprawdź się

Z jakiego języka pochodzi drugi człon nazwy teatru tańca - Teatr Amareya?