Z Podkarpacia na Pomorze taką drogę pokona właściciel i cydrotwórca Tomasz Zywer, by pokazać w Gdyni swoje niesamowite cydry. To będzie świetna okazja, żeby spróbować cydrów, porozmawiać o nich z samym twórcą, ale także zaczerpnąć trochę cydrowej wiedzy z pierwszej ręki.
Podobne wydarzenia
czwartek, godz. 19:00
Gdynia,
Skarbnica Win
bilety 120 zł
w każdą sobotę (do 15.06), godz. 18:00
Sopot,
Blisko Sopot
Wstęp wolny
Degustacja będzie się odbywała w systemie walk-in, czyli możecie przyjść o dowolnej godzinie między 17:00 a 20:00 i oddać się spokojnemu próbowaniu.
Wstęp na wydarzenie jest wolny, natomiast bardzo prosimy o pobranie darmowego biletu. Miejsca i cydrów na pewno nie zabraknie, ale prosimy o pobieranie biletów - to nam pomoże określić ile osób nas odwiedzi i na jaką grupę musimy się przygotować.
Kilka słów o Cydrowni Zywer: w sadach nie stosujemy żadnych oprysków. Owoce zbieramy ręcznie, czekając do października i listopada aż w pełni dojrzeją. Starannie selekcjonując jabłka tłoczymy sok. Oprócz wysokiej zawartości naturalnych cukrów sok jest jednocześnie kwaskowy, cierpki idealny aby uzyskać bogaty w aromaty cydr. Podczas powolnej, trwającej tygodniami naturalnej fermentacji wydobywamy ich głęboki smak i aromat. Nie filtrujemy i nie używamy żadnych dodatków do klarowania. Zamiast tego pozwalamy cydrom leżakować kilka miesięcy, aby wyklarowały się w naturalnym procesie
Wstęp na wydarzenie jest wolny, natomiast bardzo prosimy o pobranie darmowego biletu. Miejsca i cydrów na pewno nie zabraknie, ale prosimy o pobieranie biletów - to nam pomoże określić ile osób nas odwiedzi i na jaką grupę musimy się przygotować.
Kilka słów o Cydrowni Zywer: w sadach nie stosujemy żadnych oprysków. Owoce zbieramy ręcznie, czekając do października i listopada aż w pełni dojrzeją. Starannie selekcjonując jabłka tłoczymy sok. Oprócz wysokiej zawartości naturalnych cukrów sok jest jednocześnie kwaskowy, cierpki idealny aby uzyskać bogaty w aromaty cydr. Podczas powolnej, trwającej tygodniami naturalnej fermentacji wydobywamy ich głęboki smak i aromat. Nie filtrujemy i nie używamy żadnych dodatków do klarowania. Zamiast tego pozwalamy cydrom leżakować kilka miesięcy, aby wyklarowały się w naturalnym procesie