stat
Impreza już się odbyła

Jesienne kiszonki

Zapraszamy na jesienną odsłonę warsztatu fermentacyjnego! Podczas warsztatów poznasz teorię fermentacji mlekowej i octowej, dowiesz się jak działają #dobrebakterie, otrzymasz prezentację oraz eBook z przepisami.

Na zajęciach przygotujemy #jesienne kiszonki:
- ocet z ciemnych winogron,
- oxymel, czyli ognisty macerat na bazie z octu jabłkowego z dodatkiem: miodu, chrzanu, czosnku, chilli, imbiru, pieprzu i innych przeciwzapalnych dodatków,
- zakwas z białych warzyw korzeniowych,
- zakwas ala kimchi,
- kimchi z malinami i burakami !

Co ze sobą zabrać? Mocną torbę na wyprodukowane kiszonki.

Prowadząca - Natalia Dąbrowska.
Od 4 lat prowadzę warsztaty z fermentacji i przetwarzania żywności oraz inne bazujące na roślinach. Współpracuję z @Instytut Zielarstwa i Fitoterapii , artykuły dotyczące żywności fermentowanej i możliwości leczniczego zastosowania fermentowanych produktów publikuję w kwartalniku @Kocham Zioła.

Opinie

Walczymy z przemocą słowną

Kasujemy opinie obraźliwe i nie na temat

Twoja opinia

Dodaj opinię

Odpowiedz

Dodając opinię akceptujesz regulamin dodawania opinii.
Administratorem Twoich danych osobowych jest Trojmiasto.pl Sp. z o.o.. Szczegóły przetwarzania danych znajdują się w polityce prywatności.

Sprawdź się

Ile metrów liczy zabytkowy piec kaflowy w Dworze Artusa?