kalendarz

maj»
PnWtSrCzPtSoNd
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

nasi najdrożsi - archiwum wiadomości

Data publikacji:
do (format daty rrrr-mm-dd)

Przeglądasz archiwum artykułów w kategorii Kultura.

Przejdź do archiwum wszystkich kategorii.

rss - kultura

Znaleziono 4 artykuły

• Trochę kultury! Aktorstwo to szkoła życia wideo

18 lutego 2012   (24 opinie)

Trochę kultury! Aktorstwo to szkoła życia - Marzenia o aktorstwie było chyba od zawsze, ale miałam bardzo poważną wadę wymowy. Kiedy poszłam do poradni w szkole teatralnej pani logopeda mi powiedziała: "dziecko drogie, wybij to sobie z głowy, jedyne co możesz robić to być konferansjerem" - wspomina Dorota Kolak w autorskim programie Łukasza Rudzińskiego "Trochę kultury!".

• Czechow z odzysku

29 marca 2010   (5 opinii)

Czechow z odzysku O tym, jak toksyczne działają na siebie ludzie, zwłaszcza gdy przebywają zbyt blisko siebie, napisano dziesiątki, jak nie setki dramatów. Szkoda, że Rudolf Zioło wybrał do reżyserii tekst, który niczym szczególnym się w tym względzie nie wyróżnia. "Nasi najdrożsi" w reżyserii Rudolfa Zioło są kolejną polską prapremierą Teatru Wybrzeże. Autor sztuki, Phillip Osment,...

• Wielka teatralna kumulacja

24 marca 2010   (37 opinii)

Wielka teatralna kumulacja Nadchodzący weekend jest dla trójmiejskich teatrów szczególny. Od 26 do 28 marca pięć z nich zaprezentuje w sumie sześć swoich najnowszych produkcji. Każdego dnia odbędą się dwie premiery. Największą dawkę teatru proponuje Teatr Wybrzeże. W piątek, 26 marca, zobaczymy polską prapremierę "Persony" w reżyserii Grzegorza Wiśniewskiego, która powstaje na podstawie scenariusza...

• Święto teatru po trójmiejsku

19 marca 2010   (11 opinii)

Święto teatru po trójmiejsku Przypadający 27 marca Międzynarodowy Dzień Teatru to czas premier teatralnych, spotkań z twórcami i promocji sztuki. Sprawdzamy, gdzie i jak będzie można świętować ten dzień w Trójmieście. Najwięcej atrakcji z okazji Dnia Teatru przygotowała Sopocka Scena Off de BICZ, gdzie 27 marca odbędzie się impreza "Puls Teatru - Wiosna w Natarciu". - Postanowiliśmy przywołać wiosnę -...