Podobne wydarzenia
sobota, godz. 15:00
Gdańsk,
Rozmaryn i bazylia
bilety 249 zł
w każdy wtorek (od 30.04 do 28.05.2024), godz. 18:00
Gdańsk,
Olivia Garden
bilety 200 zł
Już w piątek 3 czerwca br. zapraszamy do Hotelu Haffner w Sopocie w godz.18.00 -21.00 na czwarte już spotkanie z serii warsztaty z winem POKOCHAJ WINO.
Cz.IV: Włochy!
Dowiemy się:
Co to w ogóle jest wino?
Jak powstaje?
Jak degustować wino?
Ile jest rodzai winogron?
Czym kierować się przy zakupie?
Jak rozpoznać smak wina?
Jakimi winami stoją Włochy?
Przygotowaliśmy do degustacji 6 win:
MONTELVINI SUPERIORE EXTRA DRY'15
D.O.C.G. PROSECCO ASOLO, WŁOCHY
GLERA (Delikatne Prosecco z jednej z najwyższych apelacji Prosecco)
TENUTA GRIMANI'15
D.O.C. SOAVE CLASSICO, WŁOCHY
PINOT GRIGIO (Najsłynniejszy szczep biały Włoch w niezwykłej odsłonie)
CANTINE IONIS SPIREA'14
I.G.T. SALENTO, WŁOCHY
NEGROAMARO (Różowe wino z gorącego Salento)
POGGIO SU VINCI'12
D.O.C.G. CHIANTI CLASSICO, WŁOCHY
SANGIOVESE BLEND (Klasyczne Chianti opatrzone czarnym kogutem)
CASTELLO DEL TERRICCIO CAPANNINO'11
I.G.T. TOSCANA, WŁOCHY
MERLOT BLEND (Supertoskan tworzony w tysiącletniej posiadłości w Toskanii)
LE BIGNELE'11
D.O.C.G. AMARONE DELLA VALPOLICELLA, WŁOCHY
CORVINA BLEND (Historyczne wino produkowane metodą etrusków sprzed 3,5 tys lat)
Warsztaty poprowadzi Tomasz Kalenik przedstawiciel firmy
Winers.
Koszt warsztatów 89 zł/os./warsztaty.
Pakiet 8 warsztatów 450 zł/os.
W cenie warsztatów drobne przekąski.
Rezerwacje i więcej info: otwarta.butelka@gmail.com
Cz.IV: Włochy!
Dowiemy się:
Co to w ogóle jest wino?
Jak powstaje?
Jak degustować wino?
Ile jest rodzai winogron?
Czym kierować się przy zakupie?
Jak rozpoznać smak wina?
Jakimi winami stoją Włochy?
Przygotowaliśmy do degustacji 6 win:
MONTELVINI SUPERIORE EXTRA DRY'15
D.O.C.G. PROSECCO ASOLO, WŁOCHY
GLERA (Delikatne Prosecco z jednej z najwyższych apelacji Prosecco)
TENUTA GRIMANI'15
D.O.C. SOAVE CLASSICO, WŁOCHY
PINOT GRIGIO (Najsłynniejszy szczep biały Włoch w niezwykłej odsłonie)
CANTINE IONIS SPIREA'14
I.G.T. SALENTO, WŁOCHY
NEGROAMARO (Różowe wino z gorącego Salento)
POGGIO SU VINCI'12
D.O.C.G. CHIANTI CLASSICO, WŁOCHY
SANGIOVESE BLEND (Klasyczne Chianti opatrzone czarnym kogutem)
CASTELLO DEL TERRICCIO CAPANNINO'11
I.G.T. TOSCANA, WŁOCHY
MERLOT BLEND (Supertoskan tworzony w tysiącletniej posiadłości w Toskanii)
LE BIGNELE'11
D.O.C.G. AMARONE DELLA VALPOLICELLA, WŁOCHY
CORVINA BLEND (Historyczne wino produkowane metodą etrusków sprzed 3,5 tys lat)
Warsztaty poprowadzi Tomasz Kalenik przedstawiciel firmy
Winers.
Koszt warsztatów 89 zł/os./warsztaty.
Pakiet 8 warsztatów 450 zł/os.
W cenie warsztatów drobne przekąski.
Rezerwacje i więcej info: otwarta.butelka@gmail.com